Simboluri Reiki – Sei He Ki

Inainte de a prezenta un nou simbol Reiki, sa mai facem cateva notatii privitoare la simboluri.

Simbolurile sunt chei pentru accesarea energiei. Celor nefamiliarizati cu ideea de simbol, li se sugereaza sa se gandeasca la simbolul crestin al crucii, un simbol care prin conventie reprezinta energia cristica si invocarea sustinerii Cerului. Exista simboluri aparute prin conventie. Daca ele sunt sustinute de un numar foarte mare de oameni, capata putere prin aparitia unei constiinte de grup, numită “egregor”. Exista egregorul crestinilor, egregorul budistilor si multe altele. Exista si simboluri care radiaza prin insasi forma lor, cum ar fi Floarea Vietii – tiparul universal al Creatiei, sau spirala. Exista de asemenea simboluri care nu au apărut ca urmare a unei conventii existente pe Pamant, si care totusi au putere. De exemplu, atunci cand Dr. Mikao Usui a primit simbolurile Reiki pe muntele unde a tinut postul de 21 de zile, inca nu exista un egregor de practicanti Reiki in lume. Abia apoi el a transmis sistemul mai departe si apoi, cu timpul, egregorul practicantilor Reiki a devenit din ce in ce mai mare.

Sei He Ki – simbolul mental-emotional este un simbol superior ca vibratie lui Cho Ku Rei dar se recomanda sa fie folosit mereu impreuna cu acesta pentru a fi protejati de un transfer mult prea mare si necontrolat de energie si informatie. Are functia de deschidere (a unei chakre, a dimensiunilor, a puntilor de comunicare), de deschidere a portii catre subconstient si de armonizare si echilibrare mental-emotionala.  Sei He Ki este util in lucrul cu subconstientul si cu emotiile, pentru echilibrare si linistire, putand fi folosit in caz de tristete, furie, singuratate etc.

Iata mai jos, in doua variante coloristice, si reprezentarea String Art a simbolului Sei He Ki. Pentru alte detalii, chiar si comanda, puteti vizita  sectiunea comerciala a site-ului.

Simboluri Reiki – Cho Ku Rei

Suntem invadati la tot pasul de simboluri. Cifre, litere, alfabete, semne zodiacale, simboluri chimice, semne de circulatie…  Functie de domeniul in care sunt folosite, simbolurile reprezinta ceva si indica ceva. Simbolurile Reiki indica o anumita vibratie a energiei, un anumit mod de folosire. La inceputuri, in scolile Reiki simbolurile se desenau pe hartii si erau la dispozitia elevilor pe perioada in care isi faceau practica, fiind arse la final. Ulterior s-a decis publicarea simbolurilor, dupa ce unele dintre ele au fost transmise in mod eronat. Simbolurile Reiki nu se pot utiliza pentru a face rau, fiind “programate” si orientate spre a face bine. Simbolurile Reiki trebuiesc activate, neactivarea lor conducand la ineficienta.

Cho Ku Rei este cel mai puternic simbol din Reiki si este utilizat pentru a crea un spatiu de protectie in jurul persoanei pentru care se activeaza. Daca te simti amenintat de persoanele din jurul tau sau esti inconjurat de energie negativa, iti poti imagina ca te afli intr-un labirint creat de imaginea tridimensionala a spiralei Cho Ku Rei iar energia Reiki va crea un spatiu de protectie in jurul tau.  Atunci cand se vrea golirea de energie a unui loc sau spatiu se poate aplica simbolul Cho Ku Rei inversat. O infectie se poate trata eliminand energia din organismul bolnav, ajutand la distrugerea virusilor sau a bacteriilor raspunzatoare de infectie.

In imaginile de mai jos va prezint cele doua simboluri Reiki ale puterii Cho Ku Rei si Cho Ku Rei inversat, realizate prin tehnica String Art, acestea putand fi achizitionate/comandate in sectiunea comerciala a site-ului.